Terug

Erik Boot

Docent fotografie

Curriculum Vitae

Erik Boot is 20 jaar fotograaf en grafisch vormgever. Hij heeft de Grafische school, MTS reclame én fotografische vormgeving gedaan aan de Kunstacademie in Breda. Eerder was Erik docent fotografie op de Fotovakschool in Apeldoorn, docent grafische software op het Grafisch Lyceum in Amsterdam en Rotterdam en docent Fotografie op de De Aleph in Drunen. Op dit moment heeft Erik naast zijn docentschap een eigen bedrijf als fotograaf, grafisch ontwerper en webdesigner.

Over fotograferen

Hoewel de meeste mensen het niet zo zien is leren fotograferen veel meer een bewustwordingsproces dat een technische uitleg over de camera. Als cursisten dáár achter komen zie je hun foto’s direct beter worden. De beeldregie wordt toch door de fotograaf gedaan en niet door de camera. Omgekeerd zie je ook aan iemands foto’s dat de cursist anders naar zijn eigen wereld gaan kijken. Het relativeren en verbreden van iemands eigen denkkaders is wat mij zelf het meest boeit

Extra informatie

- ik ben gek op chocolade, film, etentjes, Belgisch bier en kamperen.

- ik ben bijna altijd bij de voetbalwedstrijden van NAC, (sorry)

- ’s avonds luister ik het liefst naar Tiësto, Pat Metheny, Miles Davids, Nick Cave, Bach, Tom Petty, Underworld, Ursula Rucker, Muse en nog veel meer.

- op zondagochtend slaap ik uit en lees ik uitgebreid de krant.

Cursussen van Erik Boot