Terug

Justyna Norton

Docent Viool

Ik begon met vioolspelen toen ik 7 jaar oud was. Vanaf een jonge leeftijd volgde ik de brede muziekopleiding aan de Artur Rubinstein Muziekschool in Bydgoszcz.

Al tijdens mijn studie aan het Muziek Conservatorium in Bydgoszcz begon ik te remplaceren bij het Filharmonisch Orkest van Pommeren en het Torun Kamer Orkest.

Na het afstuderen voor mijn masters in 1996 kreeg ik meteen een plaats aangeboden als vast lid van het Filharmonisch Orkest van Pommeren, een orkest waar ik enkele jaren ­aan verbonden ben geweest. In het jaar 2000 ben ik echter met mijn familie naar Nederland verhuisd waar ik mijn muzikale ambities verder ben gaan ontwikkelen.

Ik ben voortdurend actief als violiste in diverse orkesten en ensembles. Al enkele jaren ben ik de aanvoerder van de tweede vioolgroep bij het Zeeuws Orkest. Daarnaast werk ik regelmatig samen met verschillende orkesten en ensembles in de regio.

Naast optredens ben ik werkzaam als viooldocente aan de Muziekschool Zeeland , Nieuwe Veste en geef ik privé vioollessen in Oosterhout. Met mijn leerlingen deel ik graag mijn passie voor vioolspelen. Mijn doel is om mijn leerlingen niet alleen goed te laten presteren, maar ook om hen het plezier van muziek te laten ervaren. Vanwege mijn achtergrond in de professionele muziekwereld weet ik hoe bevredigend het is om samen muziek te maken, en deze ervaring probeer ik in mijn lessen over te brengen.

Cursussen van Justyna Norton