Terug

Marie Anne Gubbels

Docent muziek

Na de middelbare school startte ik mijn muziekstudie aan het Maastrichts Conservatorium met de opleiding tot docent klassiek gitaar die ik afrondde in 1985. Tegelijkertijd volgde ik er de applicatiecursussen AMV (afgerond in 1983) en Muziektherapie (afgerond in 1986). Naast gitaarspelen was zingen dé grote hobby wat leidde tot het zingen in allerlei formaties en koortjes. Van het zingen kwam het dirigeren, van het dirigeren kwam bijna als vanzelf de studie koordirectie die ik in 1991 aan het Rotterdams Conservatorium afgerond heb.

Ik ben een docent in hart en nieren en speciaal voor kinderen. Ik heb daarom ook de Pabo gevolgd en afgerond in 2004. Ik vind het erg leuk en boeiend om te zien hoe een leerling zich verwondert, zich ontplooit, zich ontwikkelt en plezier houdt in het in mijn geval het ukelele – en gitaarspelen of het musiceren in het algemeen.

Sinds 2004 heb ik een aantal jaren de functie van leerkracht op lagere- en middelbare scholen gecombineerd met verschillende functies van docent in het muziekonderwijs of koordirigent. Van 2008 tot 2012 heb ik als algemeen musicus in het kader van de voorschoolse taalontwikkeling op diverse kinderdagverblijven in Etten-Leur en als freelance musicus bij diverse projecten gewerkt. Na vele jaren op verschillende muziekscholen gitaarles gegeven te hebben werk ik sinds 2014 als docent gitaar en ukelele voor Nieuwe Veste Breda in de Haagse Beemden op basisschool de Kievitsloop en in Princenhage op basisschool Sinte Maerte. Daarnaast werk ik in mijn eigen gitaarlespraktijk in Etten-Leur.

Gitaargroep en Ukelelegroep (groep 4,5,6) op Kievitsloop en op de Sinte Maerte 

Cursussen van Marie Anne Gubbels