Muziek

Overal is muziek. Ga op ontdekkingsreis en ontdek je talent.
 
Je komt muziek overal tegen. Bij een concert, op de achtergrond in openbare gelegenheden, thuis, op een feest, in films. Muziek kan je raken, ontroeren en plezier geven. Het is vooral geweldig om zelf, of samen met anderen, muziek te maken.
 
De muziekdocenten van Nieuwe Veste helpen je om je vaardigheden en creativiteit hierbij te ontwikkelen. Ze werken samen om je een mooi pakket van lessen en andere activiteiten te kunnen aanbieden. Ze zijn thuis in vele muziekstijlen: van barok tot pop, rock, jazz en wereldmuziek. Van klassiek tot dance en van beatcreaten tot DJ-techniek.

Samen op les of individueel
Je kunt lessen volgen op het instrument van jouw keuze. De eerste jaren heb je samen met andere cursisten van vergelijkbaar niveau les. Het is mogelijk, tegen de daarvoor vastgestelde tarieven, te kiezen voor een individuele les met een lesduur naar keuze.  

Muziek verkenning
Je kunt al jong met muziek beginnen! De cursus Muziek op schoot is er al voor kinderen vanaf 9 maanden. Samen met hun ouders leren zij genieten van muziek. Kinderen vanaf 4 jaar leren we spelenderwijs alles over ritme en melodie, zo ontwikkelen ze een muzikaal gevoel. Vanaf 6 jaar kunnen ze kennismaken met allerlei verschillende soorten instrumenten, zodat ze kunnen uitproberen welk instrument het beste bij hun past. Vanaf gemiddeld 8 jaar kun je starten met instrument lessen, al kent elk instrument zijn eigen beginnersleeftijd. Bij sommige instrumenten kun je ook jonger beginnen. Je leert je instrument bespelen en je leert er jouw muziek mee maken.

Lesvormen muziek
Wil je een instrument leren en direct in een band spelen? Dat kan bij instrument & band. Heb je behoefte aan coaching of bijscholing, individueel of in een groep, of heb je niet veel tijd? Maak dan gebruik van de 10-urenkaart of een Kort lespakket (nieuw!). Zin om in een ensemble, orkest, harmonie, koor, bigband, pop/rock band of jazztrio te spelen? Ook daarvoor bieden wij mogelijkheden. Een overzicht van alle lesvormen muziek vind je hier.
 
Op het podium
Er is meer dan alleen les! Er zijn het hele jaar door momenten om van je te laten horen. Binnen Nieuwe Veste, maar ook op andere plaatsen, in de stad en daarbuiten, zorgen we voor podia om je talenten te kunnen laten horen. Daarbij treden ook gevorderde leerlingen op samen met docenten op bijzondere locaties, zoals de Waalse kerk, Kasteel Dussen, enz. (Pop) bandspelers en jazzliefhebbers krijgen elk jaar de gelegenheid om zich in de stad te presenteren, bijvoorbeeld tijdens het Jazzfestival, de Spanjaardsgatconcerten en de sessies in ’t Hijgend Hert.

“Ik wist niet dat het zo gaaf is om samen op een podium te staan.”

 
Harmonie & Fanfare
De Hafa Muziekverenigingen (Harmonie & Fanfare) en Nieuwe Veste werken nauw samen. Leerlingen van de Bredase Hafa verenigingen volgen namelijk een opleiding bij Nieuwe Veste. De Hafa-opleiding bestaat uit instrumentale lessen volgens het Hafa raamleerplan, met als doel behalen van Hafa diploma’s. Daarnaast worden  ter ondersteuning theorielessen aangeboden.

The Loads
The Loads bevindt zich in de Belcrum. Dit is één van de les- locaties van Nieuwe Veste met muziekstudio’s, dansvloeren en een podium. De docenten in The Loads zijn gespecialiseerd in pop/rock, jazz, latin, beatcreaten en DJ-techniek. In The Loads vind je ook Bandcoaching. Veel instrumentale en vocale lessen van Nieuwe Veste kun je op verschillende locaties in Breda en omstreken volgen.

Gratis proefles
Zelf muziek maken is leuk, maar welk instrument kies je uit? Een gratis proefles kan je helpen deze keuze te maken. Hiermee kun je uitproberen of een instrument bij je past. Een proefles kun je aanvragen via het aanvraagformulier op onze website of bij de ontvangstbalie van Nieuwe Veste in de Molenstraat Breda.
 
10-urenkaart
Heb je behoefte aan coaching of bijscholing, individueel of in een groep, of heb je niet veel tijd? Maak dan gebruik van de 10-urenkaart en kijk ook eens rond in ons aanbod van kortere cursussen.
 
Projectdagen
Nieuwe Veste vindt het belangrijk om je alle kanten van het muziekmaken te laten ervaren. Daarom worden er projectdagen georganiseerd waarin je aan een groot aantal extra activiteiten, zoals workshops, theorielessen en presentaties kunt meedoen.

“Ik kan nu mijn eigen songs schrijven.”

Overzicht aanbod Muziek   Uitschrijven Muziek