Over ons » Muziek

Muziek

Overal is muziek. Ga op ontdekkingsreis en ontdek je talent.
 
Je komt muziek overal tegen. Bij een concert, op de achtergrond in openbare gelegenheden, thuis, op een feest, in films. Muziek kan je raken, ontroeren en plezier geven. Het is vooral geweldig om zelf, of samen met anderen, muziek te maken.
 
De muziekdocenten van Nieuwe Veste helpen je om je vaardigheden en creativiteit hierbij te ontwikkelen. Ze werken samen om je een mooi pakket van lessen en andere activiteiten te kunnen aanbieden. Ze zijn thuis in vele muziekstijlen: van barok tot pop, rock, jazz en wereldmuziek. Van klassiek tot dance en van beatcreaten tot DJ-techniek.

Samen op les of individueel
Je kunt lessen volgen op het instrument van jouw keuze. De eerste jaren heb je samen met andere cursisten van vergelijkbaar niveau les. Het is mogelijk, tegen de daarvoor vastgestelde tarieven, te kiezen voor een individuele les met een lesduur naar keuze. Nieuw dit jaar: bij een aantal instrumenten kan worden gekozen voor de grote groepsles.
 
In een band, ensemble of orkest
Elk instrument heeft zijn eigen beginnersleeftijd. Gemiddeld ligt deze op 8 jaar. Bij bepaalde instrumenten kun je ook jonger beginnen. Je leert je instrument bespelen en je leert er jouw muziek mee maken. Je docent helpt je daarbij. Het is erg leuk om samen muziek te maken en te ervaren. In een ensemble, orkest, harmonie, koor, bigband, pop/rock band of jazztrio. Bij Nieuwe Veste is altijd wel een mogelijkheid om samen te spelen of te zingen.

Les en meer
Er is meer dan alleen les! Er zijn het hele jaar door momenten om van je te laten horen. Binnen Nieuwe Veste, maar ook op andere plaatsen, in de stad en daarbuiten, zorgen we voor podia om je talenten te kunnen laten horen. Daarbij treden ook gevorderde leerlingen op samen met docenten op bijzondere locaties, zoals de Waalse kerk, Kasteel Dussen, enz. (Pop) bandspelers en jazzliefhebbers krijgen elk jaar de gelegenheid om zich in de stad te presenteren, bijvoorbeeld tijdens het Jazzfestival, de Spanjaardsgatconcerten en de sessies in ’t Hijgend Hert.

“Ik wist niet dat het zo gaaf is om samen op een podium te staan.”

Jong beginnen met muziek
Nieuwe Veste gelooft in jong beginnen met muziek. De cursus Muziek op schoot is er al voor kinderen vanaf 9 maanden. Samen met hun ouders leren zij genieten van muziek. Kinderen vanaf 4 jaar leren we spelenderwijs alles over ritme en melodie, zo ontwikkelen ze een muzikaal gevoel. Vanaf 6 jaar kunnen ze kennismaken met allerlei verschillende soorten instrumenten, zodat ze kunnen uitproberen welk instrument het beste bij hun past.
 
The Loads
The Loads bevindt zich in de Belcrum. Dit is één van de les- locaties van Nieuwe Veste met muziekstudio’s, dansvloeren en een podium. De docenten in The Loads zijn gespecialiseerd in pop/rock, jazz, latin, beatcreaten en DJ-techniek. In The Loads vind je ook Bandcoaching. Veel instrumentale en vocale lessen van Nieuwe Veste kun je op verschillende locaties in Breda en omstreken volgen.

Gratis proefles
Zelf muziek maken is leuk, maar welk instrument kies je uit? Een proefles kan je helpen deze keuze te maken. Hiermee kun je uitproberen of een instrument bij je past. Een proefles kun je aanvragen via het aanvraagformulier op onze website of bij de ontvangstbalie van Nieuwe Veste in de Molenstraat te Breda.
Kijk hier voor meer informatie over de gratis proefles.
 
10-urenkaart
Heb je behoefte aan coaching of bijscholing, individueel of in een groep, of heb je niet veel tijd? Maak dan gebruik van de 10-urenkaart en kijk ook eens rond in ons aanbod van kortere cursussen.
 
Projectdagen
Nieuwe Veste vindt het belangrijk om je alle kanten van het muziekmaken te laten ervaren. Daarom worden er projectdagen georganiseerd waarin je aan een groot aantal extra activiteiten, zoals workshops, theorielessen en presentaties kunt meedoen.

“Ik kan nu mijn eigen songs schrijven.”

Bekijk ons aanbod MUZIEK