Nieuwe Veste

Muziek

MuziekMuziek hoor je steeds om je heen! Vaak als achtergrond en ontspanning, maar muziek kan je ook raken, ontroeren en plezier geven. Maar er is niets mooiers dan zelf muziek te maken op een instrument of zelf te zingen! De muziekdocenten van Nieuwe Veste helpen je hierbij om je creativiteit te ontwikkelen. Samen met anderen of in je eentje. In vele muziekstijlen: van barok tot pop, rock, jazz en wereldmuziek. Van klassiek tot dance en van beatcreaten tot DJ-techniek.

Individueel én samen
Je kunt lessen volgen in het instrument van jouw keuze. Meestal wordt gestart in een duoles. Maar ook een individuele les is mogelijk. Elk instrument heeft zijn eigen beginnersleeftijd. Gemiddeld ligt deze op 7 à 8 jaar. Je leert je instrument kennen en je leert noten lezen. Je docent helpt je met oefeningen en tegelijkertijd leer je leuke liedjes spelen. Muziek is ook bedoeld om samen te spelen. In een ensemble, orkest, harmonie, zangkoor, bigband, pop/rock band of jazztrio is altijd wel een mogelijkheid om samen te spelen. Twijfel je over wat bij jou past? Mail, bel of kom langs bij Nieuwe Veste. Onze muziekdocenten kunnen je goed adviseren!

Liefde en passie voor muziek
Onze docenten geven les, helpen en begeleiden. Bovendien zijn ze zelf musicus en kennen het podium  maar al te goed. Maar belangrijker: ze brengen hun liefde en passie voor muziek over op onze leerlingen. We begrijpen dat iedereen anders is en houden daar rekening mee.

Les en meer
Er is meer dan alleen les! Er zijn het gehele schooljaar de nodige momenten om van je te laten horen. In de Nieuwe Veste, maar ook op andere plaatsen in de stad en daarbuiten, zijn er podia om te kunnen optreden. Voor de (meer) gevorderde leerlingen zijn er samen met docenten optredens in o.a. de Veste Concerten en het Jong Solistenconcert. Als afsluiting van lesperiodes vindt er een toetsing plaats. Met regelmaat vinden er ook workshops, instrumentdagen en samenspelmomenten plaats.

Jong beginnen met muziek
Nieuwe Veste gelooft in jong beginnen met muziek. Daarom kun je bij Muziek op schoot al samen met jouw kind (0-4 jaar) genieten van een muzikale cursus. In de Speeltuin (4-6 jaar) leren kinderen alles over ritme en melodie. Spelenderwijs ontwikkelen ze muzikaal gevoel. Bij Speel Wijs ‘muziektrein’ (6-7 jaar) en Speel Wijs ‘instrumentencarrousel’ (7-8 jaar) maken kinderen kennis met verschillende muziekinstrumenten. Dit is een goede manier om erachter te komen welk instrument het beste aansluit bij de interesse van het kind.

The Loads, Playground for Urban Culture
Bij Nieuwe Veste ben je voor alle muziekgenres en stijlen aan het goede adres. De meeste locaties bieden je een breed aanbod. The Loads, Industriekade 5, geeft je met haar podium, dansvloeren en studio’s de mogelijkheid workshops te volgen op het gebied van DJ -techniek, Beatcreaten/Producen en Bandcoaching, Breakdance, Hiphop, High Heels en Popping. Daarnaast vind je er een breed aanbod op het gebied van popmuziek.
 
Nieuw in The Loads is Instrument en Band. Les krijgen op je instrument en meteen in een band spelen. Ons pop team staat voor je klaar om met jou te werken aan optredens met jouw band.

10-urenkaart
Heb je als gevorderde muziekleerling behoefte aan coaching of bijscholing, individueel of in een groep? Maak dan gebruik van de 10-urenkaart. Meer informatie over dit lessysteem is op te vragen bij de leerlingenadministratie.

Bekijk ons aanbod MUZIEK