Werken bij Makersbase

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Zoek niet verder! Hier vind je de openstaande vacatures voor de Makersbase. Denk jij dat je goed in het Makersbase team valt? Neem contact met ons op via makerscoach@nieuweveste.nl!

Stage lopen bij de Makersbase

Ben jij een student met een passie voor zowel creatieve technologie als onderwijs? Wil jij anderen inspireren en begeleiden terwijl je zelf volop experimenteert en groeit? Dan zijn wij op zoek naar jou! In de Makersbase van Nieuwe Veste, een creatieve werkplaats in het centrum van Breda, komen bezoekers van verschillende doelgroepen samen om creatieve kennis op te doen en over te dragen, als stagiair ben jij de sleutel tot het ontdekken van nieuwe mogelijkheden en het inspireren van anderen.

Wie zijn wij?

Welkom bij de Makersbase, waar creativiteit de vrije loop krijgt en innovatie hand in hand gaat met verbeelding. De Makersbase is een open toegankelijke creatieve werkplaats met de nieuwste technologieën en apparatuur die jouw ideeën tot leven brengen. Onze ruimte is niet zomaar een werkplaats; het is een broedplaats waar de ontwikkeling van kennis en creativiteit centraal staat. Gelegen binnen het inspirerende cultuurcentrum de Nieuwe Veste, bevorderen we niet alleen individuele groei, maar ook gemeenschappelijke samenwerkingen en kruisbestuiving tussen creatieve disciplines.
Wat zoeken wij:

 • Multidisciplinaire kennis over de beschikbare machines, materialen en technieken, of in ieder geval interesse daarin.
 • Affiniteit met onderwijs en kennisoverdracht op het gebied van creatieve technologie.
 • Vermogen om technische vaardigheden om te zetten naar een educatief product voor de juiste doelgroep.
 • Pro-actieve en flexibele houding: je komt in een dynamische omgeving terecht, het is belangrijk om snel te kunnen schakelen en in te zien waar je ondersteuning kunt bieden.
 • Creatief en oplossingsgericht denkvermogen op HBO niveau.
 • Communicatieve vaardigheden en klantvriendelijkheid. 
 • Een reflecterende en lerende houding op jezelf en je omgeving.


Takenpakket van de stagiair:

 • Helpen met het ontwikkelen, voorbereiden en geven van workshops en lessen aan verschillende doelgroepen. Met veel ruimte voor je stageopdracht om zelfstandig te experimenteren en verkennen.
 • Meedraaien als Makerscoach in de werkplaats: Bezoekers begeleiden met hun projecten en kennis opdoen en experimenteren met beschikbare apparatuur en materialen.
 • Promotie maken van activiteiten middels social media, flyers en andere middelen.


Heb je interesse? Schrijf je in via het stageformulier van Nieuwe Veste.
Nog vragen? Mail naar makerscoach@nieuweveste.nl

Wat doen wij?

Elke woensdag, vrijdag en zaterdagmiddag van 13:00 tot 17:00, kunnen bezoekers zich tijdens de open inloop laten inspireren door verschillende machines zoals een lasersnijder, vinylplotter of 3D printers. Tijdens de wekelijkse community avonden komen mensen samen om elkaar te inspireren, kennis over te dragen en elkaar te helpen met projecten. Verder bieden we een breed scala aan lessen, workshops en cursussen voor alle leeftijden, van jong tot oud: ons aanbod is zo divers als onze gemeenschap. We organiseren verschillende workshops en cursussen waarin je kennis kunt maken met de diverse creatieve technieken en machines die beschikbaar zijn in de Makersbase, voor zowel beginners als ervaren makers. Ook bieden we een breed aanbod voor het onderwijs, van bovenbouw basisonderwijs t/m hbo. Dit varieert van korte workshops tot lessenreeksen en scholingen voor leerkrachten en docenten. 


Wat bieden wij:

 • Een rol binnen een klein team, met veel ruimte voor persoonlijke begeleiding en het ontwikkelen en ontdekken van je eigen competenties.
 • Mogelijkheden om kennis op te doen en te experimenteren met verschillende apparatuur, technieken en materialen.
 • Een werkplek binnen een cultuurcentrum (de Nieuwe Veste) met veel interne contacten en externe partners zoals scholen en cultuurinstellingen.
 • Een bruisende en inspirerende omgeving, waarin kennisoverdracht en kruisbestuiving centraal staan.
 • Inzicht en ervaring op divers gebied binnen de cultuureducatie.
 • Stagevergoeding: in overleg.