Over ons

De Makersbase is een openbare creatieve werk- en ontmoetingsplaats in het centrum van Breda (Locatie De Nieuwe Veste/Bibliotheek Centrum). Hier kun je tijdens de openingstijden gratis en zonder afspraak terecht om te maken wat jij wil maken, te leren of te experimenteren. Kortom: er is van alles mogelijk, waarbij je gebruik mag maken van de kennis en expertise van ons team en onze bezoekers. Maar ook van onze geavanceerde machines, zoals verschillende 3D printers, lasersnijder, vinylplotters (sticker snijder), greenscreen, animatie studio’s, Micro-bits, Makey Makey, en robotica apparatuur. Sinds kort hebben wij ons arsenaal uitgebreid met naai-, lock- en punch -machines!


Daarnaast vinden we het leuk om te programmeren, video’s/media te maken of lekker technisch te ‘klooien’. En juist die combinatie van dat alles maakt dat de mogelijkheden oneindig zijn, zolang de fantasie het toe laat! Kom dus lekker creatief met ons mee doen, neem een project van huis of school mee, stel je vragen, of maak een prototype van een door jou ontworpen product! Je mag altijd langskomen voor gratis advies, inspiratie op te doen of even te sparren.


De Makersbase is dé creatieve werkplaats van Breda waar je jouw creatieve, technische of industriële ideeën kunt uitwerken met behulp van moderne machines als een lasersnijder, vinyl plotter, cnc frees of 3d printer. Of natuurlijk een combinatie daarvan!


De Makersbase is ontstaan uit Fablab Breda en sinds februari 2017 gevestigd in het centrum van Breda.

Werken bij Makersbase

Makerscoaches


Naam: Sven

Bouwjaar: 1982

Vakgebied: 3D printen, lasersnijden, (live)streamen, stickersnijder en nog veel meer...

Quote: 'Als je weet hoe het werkt, dan kun je er in denken.'


Hoi hoi, ik ben Sven, één van de Makerscoaches. Ik leg je graag alles uit over de machines in de Makersbase, maar ga ook graag met je op ontdekkingstocht wanneer je lastige vragen hebt. Mijn favoriete onderdeel is de Tech community op donderdagavond. Daar bespreken we alles wat technisch is en houden we elkaar op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.Naam: Evy

Bouwjaar: 2001

Vakgebied: Techniek, Educatie, Creativiteit

Quote: 'Alles is mogelijk, als je maar durft te doen.'


Hallotjes! Mijn naam is Evy. Ik ben graag creatief bezig en heb daarom veel kennis over verschillende technieken in mijn mars. Ook heb ik gestudeerd in de techniek waardoor ik je wellicht ook op technisch vlak te hulp kan schieten. Ik denk graag eens mee aan een van je projecten en sta paraat om je te ondersteunen waar kan. Tot snel!


Naam: Kim

Bouwjaar: 1983

Vakgebied: Educatie, mediawijsheid, creativiteit, visueel programmeren

Quote: 'De beste manier om iets te leren, is er les in te geven.'


Ik ben Kim en ik houd erg van nieuwe dingen ontdekken en ontwikkelen. Bij de Makersbase zit ik daarvoor helemaal goed. Het leukste in de Makersbase vind ik de Micro:bit, omdat je hier van alles mee kunt bouwen. Ik ben goed in vakoverstijgend en probleemoplossend denken en denk graag mee met jouw projecten!


Naam: Marjan 

Bouwjaar: 1992

Vakgebied: Kunstenaar met een specialisatie in animatie film en textiele vormgeving.

Quote: ‘Een mislukt experiment bestaat niet.'


‘Hoi hoi! Ik ben Marjan en begeleid de wekelijkse Craft community. Ik help je graag mee met het realiseren van jouw project en denk graag mee over de uitwerking. Wil je graag handwerken, maar weet je niet zo goed wat? Dat maakt niet uit! Ik heb ideeën en materialen genoeg om jou te inspireren.


Naam: Edd

Bouwjaar: 1957

Vakgebied: Apparatuur, 3D ontwerp, Adobe Illustrator

Quote: 'If you can hold it, you can scan it!'


Hoi, ik ben Edd! Ik weet veel van de apparatuur in de Makersbase. Je kunt mij ook van alles vragen over de laser, 3D printen met filament en resin, stickersnijders, 3D scannen, Fusion 360, mallen maken, gieten en glasetsen.


Naam: Martijn 

Bouwjaar: 1968

Vakgebied: Creativiteit, lasersnijden, druktechnieken, Adobe Illustrator, Photoshop

Quote: 'Onverwachte resultaten bieden garantie voor nieuwe ideeën.'


Hoi, ik ben Martijn. Ik deel graag mijn creativiteit en kennis en probeer daarbij allerlei verschillende disciplines te combineren. In de Makersbase hebben we diverse technieken in huis om je ideeën te realiseren. Ik help je graag op weg met je creatieve plannen in de Makersbase!


Naam: Jim van den Berg

Bouwjaar: 1992

Vakgebied: Audiovisueel, 2D/3D ontwerp en animatie

Quote: 'Lekker eigenwijs is ook wijs.'


Hallo! Ik ben Jim, als maker ben ik altijd op zoek naar nieuwe technieken om mijn werk diepgang te geven en deze kennis deel ik met veel plezier met je bij de Makersbase. Ik denk graag met je mee in je creatieve zoektocht naar een geschikte oplossing.Naam: Karlijn

Bouwjaar: 1980

Vakgebied: Media, kunst, educatie en enthousiast crafter (mn textiel)

Quote: 'Maak 't mee in de Makersbase!'


Hallo, mijn naam is Karlijn en ik ben programmamaker van de Makersbase. Als jouw klas/groep een workshop wil volgen binnen de Makersbase ben ik je aanspreekpunt. Ik ben bereikbaar op dinsdag, donderdag en vrijdag, via k.muller@nieuweveste.nl of 06-12999726.Naam: Fay 

Bouwjaar: 2003

Vakgebied: Social Design, Storytelling, interdisciplinair creatieveling

Quote: “Het mooiste van creëren is dat er geen regels zijn.”


Dag allemaal, Ik ben Fay en kom namens mijn opleiding Communicatie and Multimedia Design het komende half jaar stage lopen bij de Makersbase. Ik heb een grote interesse in vanallerlei artistieke disciplines, en deel mijn enthousiasme graag met anderen. Ik denk graag mee over andermans projecten, laten we elkaar inspireren en van elkaar leren!Naam: Tom

Bouwjaar: 2001

Vakgebied: 3D printen, 3D ontwerpen, Microcontrollers

Quote: "Maken maakt het makerschap"


Ik heb ruime kennis van de taken in een ontwerpproces en weet wat je hierin kunt verwachten. Dit geeft mij een brede kijk op het gehele proces. Als ontwerper fascineer ik mij over de alledaagse wereld waar de dingen die juist vanzelfsprekend zijn het meest interessants zijn om te veranderen.


Naam: Afke

Bouwjaar: 2000

Vakgebied: Conceptontwikkeling, prototyping, productontwerp.

Quote: “Creëren kun je leren.”


Hi, ik ben Afke en ik ga de komende periode stage lopen bij de Makersbase. Ik houd ervan om met techniek te werken, maar ik hoop daar nog veel meer over te leren. Ik vind het leuk om creatieve uitdagingen aan te gaan en heb zin om hiermee aan de slag te gaan!

Naam: Lucca

Bouwjaar: 2002

Vakgebied: Techniek, Creativiteit, Vormgeving

Quote: 'We maken er wat moois van.'


Hey, ik ben Lucca! Ik studeer Communicatie & Multimedia Design en kom een half jaar stage lopen bij de Makersbase. Ik houd er van om creatief, maar ook technisch bezig te zijn. Anderen helpen vind ik erg leuk, dus laten we samen leuke dingen maken. Ik zie je snel in de Makersbase!