Terug

Floor Timmerman wint Bredase voorleeswedstrijd READ2ME!

Op woensdag 21 februari 2024, vond de Bredase finale van READ2ME!, dé voorleeswedstrijd voor brugklassers, plaats in de concertzaal van de Nieuwe Veste. De winnaar is Floor Timmerman van het Mencia de Mendoza. Zij gaat Breda vertegenwoordigen tijdens de provinciale finale op donderdagavond 4 april in de Jan van Besouw in Goirle.

In een concertzaal vol publiek namen vijf kandidaten het tegen elkaar op: Ravi van Leest van de Graaf Engelbrecht, Floor Timmerman van het Mencia de Mendoza, Lisa Volkers van het Michaelcollege, Linn Fischer van het Newmancollege en Yfke van Hassel  van het OLV. Om de beurt werden de kandidaten door presentatrice Evelien Holster op het podium geroepen en kort voorgesteld. Vervolgens lazen zij een fragment voor uit een zelfgekozen boek. 


De jury bestond uit Ineke van de Steenoven, oud-docent Nederlands en eigenaar van letterlievend.nl, Arjan Beune, manager culturele programmering van de Nieuwe Veste en Joep Span, schrijver en bibliothecaris bij Nieuwe Veste.


READ2ME! is dé voorleeswedstrijd voor brugklassers. In tijden van ontlezing en afnemend leesplezier en -begrip is het hartverwarmend hoe de betrokken leraren Nederlands van de middelbare scholen het Mencia de Mendoza, het Michaelcollege, de Graaf Engelbrecht, het Newmancollege en het OLV hun brugklassers hebben geënthousiasmeerd, gemotiveerd en aangemoedigd om aan deze voorleeswedstrijd deel te nemen.


De Bredase voorleesfinale is een lokale voorronde van de landelijke voorleeswedstrijd waarin uiteindelijk de beste voorlezers uit het hele land tegen elkaar uitkomen. Wie weet wordt Floor uiteindelijk de Nationale Voorleeskampioen van 2024!