Terug
Foto Paul Huf

Ode aan Marga Minco

Woensdag 13 maart - Zondag 7 april | Bredaplein Bibliotheek Centrum, Molenstraat 6, Breda | te bekijken tijdens openingstijden |  gratis toegang 

Marga Mincoplein bijna klaar in Breda 

Het weggedeelte van de Ginnekenweg boven de zuidelijke rondweg, in de volksmond het Oranjeplein, is heringericht en krijgt eind maart als nieuwe naam het Marga Mincoplein.

Voor Nieuwe Veste Bibliotheek dé reden om extra aandacht aan de boeken en het leven van deze bijzondere Bredase schrijver te geven. 


Kijk, luister en lees over Marga Minco 

‘Het begon op een dag dat mijn vader zei: 'We gaan eens kijken of iedereen er weer is.' De eerste zin uit Het bittere kruid. Het beroemde eerste boek uit 1957 van Marga Minco met volop scenes die zich afspelen in het Ginneken en centrum van Breda. In de loop der jaren zijn er 400.000 exemplaren van deze ‘kleine kroniek’ verkocht en is het vertaald in meer dan twintig talen. 


Minco schreef in 1986 het Boekenweekgeschenk, ontving voor haar gehele oeuvre in 1999 de Annie Romein-prijs en in 2005 de Constantijn Huygens-prijs. Ontdek waar ze woonde en werkte in Breda aan de hand van foto’s uit haar familiearchief. Kom bovenal te weten wat ze heeft geschreven en leen haar boeken .


Themapagina

Voor iedereen die meer wil weten over Marga Minco verwijzen we je graag door naar onze themapagina met interviews, een documentaire en volop linkjes en informatie over haar werk.