Terug

Pak jouw kans om je talent te ontwikkelen!

Hou je van zingen, tekenen of dans je graag? Nieuwe Veste zorgt dat je ook jouw talent kan ontwikkelen en ontdekt wat je leuk vindt en waar je goed in bent!

Aaditi (13) en Ties (15) volgen al jaren muziekles en breakdance bij Nieuwe Veste, bij hun docenten Paul Fischer en Yannick Huijbregts.

Aaditi is negen jaar geleden naar Nederland gekomen en vertelt: “Ik woon nu negen jaar in Breda en heb altijd vioolles gehad van Paul. Het begon met klassieke muziek luisteren met mijn vader, zo ontstond de liefde voor de viool. Paul geeft heel goed les, soms laat hij me kiezen welke muziek ik wil spelen. Vaak werken we naar een concours toe, waar ik al vaak aan meedeed. Dan wil ik altijd winnen, maar we letten vooral op wat de jury zegt. Om daarvan te leren. Mijn droom is om naar het conservatorium te gaan.”

Ties (15) volgt al jaren breakdance bij Nieuwe Veste, een dans van de straat die inmiddels niet meer weg te denken is uit de danswereld. Hij krijgt les van Yannick, die al sinds 2004 lesgeeft bij Nieuwe Veste. “Ik vind breakdance heel vet door mijn liefde voor dansen. Super dat ik les krijg van iemand die zó goed is. Intussen volg ik een dansopleiding, maar Yannick doet de dingen op zijn eigen manier. Zijn lessen voelen echt als een zware training. Ik vind zijn lessen een absolute aanrader voor iedereen die wil gaan breakdancen. Ik heb er in ieder geval superveel aan gehad. Zolang het kan, blijf ik zijn lessen volgen.”

Wil jij ook ontdekken wat jij tof vindt, maar weet je nog niet zo goed hoe?

Nieuwe Veste helpt je mee: dicht bij jou in de buurt kun je leuke lessen uitproberen via Ontdek je Talent en Sport- en Cultuurintro. En heb je thuis wat minder te besteden? Dan kan het Jeugdfonds Sport en Cultuur je helpen. Zij betalen bijvoorbeeld het bedrag voor je danslessen, zodat jij elke week lekker mee kan doen.

Bij de Open dag en Proeflesweek van Nieuwe Veste in januari kun je allerlei soorten instrumenten en lessen uitproberen, zodat je altijd iets vindt wat bij je past! De deuren van het grote gebouw met de bibliotheek staan voor je open!

Bekijk ons cursusaanbod