Buitenschoolse opvang: Kunstbso Vestetuin

In de binnenstad van Breda vind je Kunstbso Vestetuin, binnen de deuren van de Nieuwe Veste. Op deze bruisende locatie bieden we buitenschoolse opvang aan kinderen vanaf 8 tot 13 jaar. Door de unieke samenwerking tussen Nieuwe Veste en Kober Kinderopvang, is het mogelijk om deel te nemen aan het les- en cursusaanbod van Nieuwe Veste, onder bso-tijd!

Vanuit heel Breda en omstreken komen kinderen naar de kunstbso om een cursus of muziekles te volgen tijdens bso-tijd. Een leuke manier om leeftijdsgenootjes te ontmoeten met dezelfde interesses.

Ruim aanbod aan cursussen
Nieuwe Veste biedt cursussen aan op het gebied van beeldende kunst, theater, muziek en dans. Deze cursussen worden gegeven door verschillende vakdocenten. Elk jaar kun je kiezen aan welke les of cursus je wilt deelnemen en op welke dag je buitenschoolse opvang nodig hebt.

Na schooltijd kom je zelfstandig of met de taxi naar de kunstbso. Daar wordt je ontvangen door de pedagogisch medewerkers van Kober kinderopvang. Na een rustmoment met wat lekkers en iets te drinken, kun je deelnemen aan de cursus waarvoor je je hebt opgegeven.

Vaste groepsruimte
Kunstbso Vestetuin is open op maandag- dinsdag en donderdagmiddag. We maken gebruik van diverse ruimtes binnen Nieuwe Veste. Ook hebben we een eigen groepsruimte, onze vaste plek waarin we de middag opstarten en afsluiten. Deze ruimte is ingericht met diverse hoeken waar volop ruimte is om lekker aan de slag te gaan. Je kan er muziek spelen, schilderen of speel je toch liever een gezelschapsspel? Door de unieke locatie kunnen we gemakkelijk een bezoek brengen aan de bibliotheek of lekker naar buiten op het binnenplein.

Er blijft altijd een pedagogisch medewerker in de groepsruimte om de kinderen naar, of vanuit de cursus te begeleiden. Ook begeleiden we de ontwikkeling van de cursus,  bijvoorbeeld door samen te oefenen op een instrument of te oefenen voor een toneelstuk.

Inschrijven voor Kunst bso Vestetuin

Kunstbso Vestetuin heeft een eigen inschrijfformulier. Hierop kun je aangeven op welke dag(en) je opvang nodig hebt, met de gewenste cursus(sen) en code(s).

Vergeet je daarnaast niet aan te melden voor de gewenste les of cursus via Nieuwe Veste!

Kosten en vervoer

Voor Kunstbso Vestetuin betaal je het normale bso-tarief plus de cursuskosten van de betreffende cursus(sen). Kinderen komen vanuit verschillende omliggende scholen op de fiets naar de Kunstbso of met de taxi, afhankelijk van de afstand en leeftijd/zelfstandigheid van kinderen.

Tijdens de inschrijving kijken we samen of taxivervoer via Kober kinderopvang wenselijk is.

Openingstijden

Kunstbso Vestetuin biedt naschoolse opvang aan op maandag, dinsdag en donderdagmiddag vanaf 14:30 uur tot 18:30 uur.

Tijdens vakanties is Kunstbso Vestetuin gesloten en worden de kinderen opgevangen bij de bso waaraan hun school is gekoppeld.

Les of cursus tijdens studiedagen

Ook tijdens adv en/of studiedagen zullen kinderen tijdens schooltijd opgevangen worden op de bso waaraan hun school is gekoppeld, totdat het tijd is om naar Kunstbso Vestetuin te gaan. Zo kunnen kinderen ook tijdens adv en/of studiedagen gewoon deelnemen aan de muziekles of cursus.

Workshops en projecten op maat voor BSO

Naast ons reguliere cursusaanbod en de workshops voor particulieren, bedrijven en het onderwijs, verzorgt Nieuwe Veste workshops in alle disciplines voor de BSO.

Nieuwe Veste biedt maatwerk. Bijvoorbeeld workshops tijdens de schoolvakanties voor kinderen die gebruik maken van opvang. Dit kan plaatsvinden bij Nieuwe Veste maar ook op de locatie van de BSO.

Locatie Kunst bso Vestetuin

Nieuwe VesteMolenstraat 6
4811 GS Breda