Over ons » Cursussen en lessen » Fotografie en Digitale Media

Fotografie en Digitale Media

Iedereen fotografeert. Een druk op de knop, heel eenvoudig. Maar hoe maak je een echt goede foto? Fotografie is meer dan techniek, het is ook kijken en zien. En creativiteit.

Van druk op de knop naar controle over je beeld
Fotografie is een krachtig medium dat de wereld beïnvloedt, bijvoorbeeld in nieuws en reclame. Bij Nieuwe Veste leer je hoe fotografische beeldtaal werkt, op verschillende niveaus en voor verschillende doelen. Belangrijk zijn ook de werkbesprekingen. Hierbij leer je niet alleen van de docent, maar ook van je medecursisten.

Je kunt meteen starten met de cursus Proeven van fotografie. Als dat je bevalt kun je door met Proeven van fotografie deel 2, die samen het eerste jaar vormen van het driejarige fotografie programma. Het tweede en het derde jaar bestaan uit 26 lessen, een werkdag en een excursie. Het derde jaar sluiten we af met een grote expositie op een prominente plek in Breda. We bieden ook (thema gerichte) specials aan, zoals verrassende fotoworkshops, interessant voor zowel beginners als gevorderden. De projectgroepen fotografie zijn er voor gevorderde fotografen.

Wil je jouw werk tot leven laten komen en delen met anderen? We organiseren regelmatig tentoonstellingen, zowel in ons pand als daarbuiten. Een mooi voorbeeld is de steeds groter wordende eindexpositie van cursistenwerk in de laatste maand van het cursusjaar.

Overzicht cursussen Fotografie

Digitale Media 

Overzicht cursussen Digitale Media

Makersbase
Naast cursussen kun je ook zelf aan de slag met nieuwe media en technologie, in onze makersplaats Makersbase. Iedereen is welkom, van voorlopers tot digibeten! Onder begeleiding van onze makerscoaches leer je technieken zoals 3D printen, lasersnijden, animatie, programmeren en meer.