Over ons » Beeldend » Fotografie en Digitale Media

Fotografie en Digitale Media

Fotografie
Iedereen fotografeert. Een druk op de knop, heel eenvoudig. Maar hoe maak je een echt goede foto? Fotografie is meer dan techniek, het is ook kijken en zien. En creativiteit.

Van druk op de knop naar controle over je beeld
Fotografie is een krachtig medium dat de wereld beïnvloedt, bijvoorbeeld in nieuws en reclame. Bij Nieuwe Veste leer je hoe fotografische beeldtaal werkt, op verschillende niveaus en voor verschillende doelen. Belangrijk zijn ook de werkbesprekingen. Hierbij leer je niet alleen van de docent, maar ook van je medecursisten.

Je kunt meteen starten met het Proeven van fotografie. Als dat je bevalt kun je door met Proeven van fotografie vervolg, die samen het eerste jaar vormen van het driejarige fotografie programma. Het tweede en het derde jaar bestaan uit 26 lessen, een werkdag en een excursie. Het derde jaar sluiten we af met een grote expositie op een prominente plek in Breda. We bieden ook (thema gerichte) specials aan, zoals Verrassende fotoworkshops en Lightroom Photoshop, interessant voor zowel beginners als gevorderden. De projectgroepen fotografie zijn er voor gevorderde fotografen.

Bekijk het cursusaanbod Fotografie

Digitale Media 
iPads, twitteren, filmpjes op Youtube zetten, 3D printen. Leren omgaan met digitale media wordt steeds belangrijker. Ben jij mediawijs?

Van (beeld) consument naar producent
Als je beeldtaal snapt en creatieve media producten kan maken, heb je een streepje voor. 

Voor iedereen een cursus
Kinderen leren in de cursus Computerkunst & games maken hoe je met de computer je eigen media maakt. 
Voor volwassenen bieden we cursussen digitale media, zoals Proeven van Fotografie en Lightroom & Photoshop Elements.

Makersbase
Naast cursussen kun je ook zelf aan de slag met nieuwe media en technologie, in onze nieuwe makersplaats. Iedereen is welkom, van voorlopers tot digibeten! Onder begeleiding van onze makerscoaches leer je technieken zoals 3D printen, lasersnijden, animatie, programmeren en meer. Zie voor het workshopaanbod makersbase.nl

Veel cursussen worden aangeboden op instapniveau zodat iedereen kan meedoen. Dus ook als je nog geen ervaring hebt met digitale media of creatieve processen ben je van harte welkom! Het is alleen vereist dat je kunt omgaan met de computer. We gebruiken laagdrempelige programma’s die vaak standaard op computers zijn geïnstalleerd en gratis ‘open source’-alternatieven. We werken in kleine groepen zodat de docent veel aandacht voor je heeft.

Bij Nieuwe Veste leer je niet alleen de benodigde computervaardigheden, maar ga je meteen aan de slag. Een goed idee is minstens zo belangrijk als de techniek. Je leert de benodigde vaardigheden en kunt media op een creatieve manier gebruiken. Door verschillende cursussen achter elkaar te volgen, bepaal je zelf jouw leertraject.

Bekijk het cursusaanbod digitale media.

Samen creëren en realiseren
Alle docenten die bij Nieuwe Veste werken, zijn professionele kunstenaars en hebben hun eigen specifieke kwaliteiten. Zij leren je precies de benodigde vaardigheden én stimuleren je om een beeldtaal te ontwikkelen. Er is veel aandacht voor het maakproces, maar je bespreekt ook het werk van bekende kunstenaars en van medecursisten. Het ontmoeten van andere deelnemers is dus niet alleen plezierig, maar ook inspirerend! Bij een aantal cursussen behoort bovendien een excursie of werkdag tot het programma.

En wil je jouw werk echt tot leven laten komen en delen met anderen? Nieuwe Veste organiseert regelmatig tentoonstellingen, zowel in ons pand als daarbuiten. Een mooi voorbeeld is de steeds groter wordende eindexpositie van cursistenwerk in de laatste maand van het cursusjaar.