Theater

Theater‘Theater kan hilarisch, ontroerend en verwarrend zijn. Het verruimt je blik. Het scherpt je geest en schudt je wakker.’

Voor elk wat wils
Theater bij Nieuwe Veste is voor iedereen. Jong, oud, beginnend of gevorderd. Kort of lang, een jaarcursus, vooropleiding, of een voorstelling maken in een korte tijd. Van de eerste kennismaking in de Proeftuin tot stevige acteerlessen in de Vooropleiding. Er is van alles mogelijk. 
Hou je van musical, camera-acteren of improvisatietheater, dat kan ook.
Heb je al wat spelervaring en wil je meteen spelen in een voorstelling? Dan kun je kiezen voor de Productiegroep.

In de theaterlessen van Nieuwe Veste ontdek je meerdere manieren waarop je een tekst, scène of rol kunt interpreteren, hoe je spel spannender en geloofwaardiger wordt en aan zeggingskracht wint.

Teamsport
Theater maken is ook onderzoeken, oefenen en uitproberen. Het ontdekken van je zwakste plek en sterkste talent. 
Je gaat niet voor die ene hoofdrol maar je werkt samen en leert veel van elkaar, en uiteraard helpen onze docenten hierbij: ze enthousiasmeren, coachen en brengen je verder. 

Bij theater leer je nog meer
Creativiteit, samenwerken en improviseren zijn belangrijke eigenschappen die kinderen in de beroepen van straks nodig hebben. De zogenaamde 21th century skills. Het zijn bovendien onmisbare eigenschappen voor het dagelijkse leven. In een theaterles zijn dit de basisvaardigheden. Naast een hoop spelplezier kunnen kinderen al spelend nieuwe didactische tools ontdekken en ontwikkelen. Theater stimuleert zelfstandigheid en zorgt ervoor dat je flexibel en met een open blik de wereld om je heen leert analyseren en begrijpen. Wat je ook kiest, altijd staat plezier en creatieve ontwikkeling centraal. 

Musical
In de musicalklassen train je de combinatie stem, spel en dans. Naast de ambachtelijke en technische kant van musical leer je ook de artistieke kant: het prikkelen van de verbeelding en het denken buiten de lijntjes. We brengen je verder en dagen je uit. Je leert spelend zingen, dansend spelen en zingend dansen. Met professionele dans- spel- en zangdocenten leer je razendsnel op elk niveau en kunnen we, indien gewenst, extra zang- dans of spellessen organiseren. 

CAPS - Theatergroep Sterre
Ook mensen met een beperking kunnen voor theater bij Nieuwe Veste terecht. In onze Theatergroep ‘Sterre’ zitten spelers vanaf 16 jaar die letterlijk de sterren van de hemel spelen. Kom gerust eens een kijkje nemen of het wat voor je is.

Voorstellingsbezoek 
Ook kijken naar en reflecteren op theater is een wezenlijk onderdeel van het leerproces. Daarom is bij alle jaarcursussen een bezoek aan een professionele voorstelling in het Chassé Theater inbegrepen. Vaak is er aansluitend nog een nagesprek met de acteurs. Leerzaam, leuk en inspirerend!

Wie geeft er les?
De docenten van Nieuwe Veste zijn enthousiaste professionals met ieder hun eigen specifieke kwaliteiten. Vakkundig en uitnodigend creëren zij een veilige sfeer en leeromgeving. Ze leren je vaardigheden maar stimuleren je ook om je eigen stijl te ontdekken en te ontwikkelen..

Heb je een vraag of wil je advies over welke cursus het best bij je past? 
Mail, bel of kom even langs bij Nieuwe Veste

We helpen je graag!

Overzicht cursussen Theater