HARMONIE & FANFARE

De Hafa-verenigingen (harmonie & fanfare) en Nieuwe Veste werken nauw samen. Leerlingen van de Bredase muziekverenigingen volgen namelijk een opleiding bij Nieuwe Veste.

De amateurkunst is voor de kunst- en cultuurbeleving in de wijken en dorpen van de gemeente Breda en omgeving heel belangrijk. De muziekverenigingen zijn voor velen de opstap naar het actieve musiceren. Zij bieden continuïteit, een plezierige en sociale sfeer en spelen op goed muzikaal niveau onder enthousiaste en kundige dirigenten. De orkesten geven regelmatig concerten en zijn maatschappelijk zichtbaar. Zij dragen bij aan de sociaal-culturele cohesie van de (lokale) samenleving. Daarnaast zijn ze actief in de basisscholen met projecten als ‘Mysterie van het Verdwenen Geluid’ en ‘Blaasmuziek is Cool’.


Hafa-opleiding bij Nieuwe Veste

Nieuwe Veste verzorgt de opleiding van de ruim 200 leerlingen van de verenigingen. De Hafa-opleiding bestaat uit instrumentale lessen volgens het landelijk gerelateerd Hafa-raamleerplan, met als doel behalen van Hafa diploma’s. Daarnaast worden ter ondersteuning theorielessen aangeboden.

 

Docenten

De Hafa docenten in blaas- en slaginstrumenten van Nieuwe Veste komen meestal zelf voort uit de Hafa-wereld en hebben daar dus grote affiniteit mee. Verscheidene docenten zijn ook actief als dirigent.


Hafa-korting

Inwoners van Breda die lid zijn van een Bredase vereniging ontvangen 25% korting op de lestarieven. Woon je in Breda en ga je verhuizen naar een gemeente daarbuiten?  Dan kun je het lopende seizoen afmaken met de kortingsregelingen die op dat moment van toepassing zijn. Het hierop volgende seizoen vervalt de hafa korting. Ben je bij aanvang van het nieuwe seizoen 21 jaar, dan vervallen alle kortingen.


Combinatie les en leerlingorkest

Naast de instrumentale lessen bij Nieuwe veste spelen de leerlingen in opstap- en leerlingenorkesten van de harmonieën. Zo komen alle elementen aan bod om te kunnen uitgroeien tot een volwaardig muzikant.

De volgende instrumenten zitten in de Hafa-verenigingen:


Bariton Tuba

Bugel

Contrabas

Cornet

Dwarsfluit en Piccolo

Euphonium

Fagot, Fagottino

Hobo / Althobo / Hobo D’ Amore

Hoorn

Klarinet

Marimba klassiek

Saxofoon

Slagwerk orkest

Trombone

Trompet

Tuba

Vibrafoon

Xylofoon

 

Blaasmuziek verenigingen

Heb je interesse? Bekijk de Hafa-verenigingen bij jou in de buurt:


Harmonie Amor Musae Prinsenbeek

e-mal: info@amormusae.nl

 

Harmonie St. Caecilia Bavel

e-mail: secretariaat@stcaeciliabavel.nl

 

Harmonie Cecilia Princenhage

e-mail: secretaris@ceciliaprincenhage.nl

 

Harmonie Concordia Ginneken

e-mail: secretariaat@concordiaginneken.nl

 

Harmonie Constantia Ulvenhout

e-mail: secretariaat@harmonie-constantia.nl

 

Harmonie Euphonia Teteringen

e-mail: http://secretaris@harmonie-euphonia.nl

 

Fanfare Fidelis Breda

e-mail: secretariaat@muziekverenigingfidelis.nl

 

Muziekvereniging Vondel, De Belcrum

e-mail: info@muziekverenigingvondel.nl

 

Showkorps Concento

e-mail: joeri@concento.nl


 

Neem voor meer informatie contact op met Pieter Zwaans