Terug

Stadsgesprekken Bredata

Maandag 5 en maandag 26 februari en woensdag 3 en woensdag 24 april | 14.00 uur – 17.00 uur | Nieuwe Veste, lokaal 2.25 (februari) en Regentenkamer (april) Molenstraat 6, Breda | Aanmelden is vereist

Welke rol mag technologie in ons leven spelen? Wil jij hierover met anderen op ‘een socratische manier’ in gesprek? Meld je dan hieronder aan voor deze bijzondere middag! 

We hebben allemaal te maken met technologie, van slimme thermostaat en Google Maps tot DigiD en sociale media. We kennen de voordelen van technologie, maar ook de negatieve kanten. Is het bijvoorbeeld een positieve ontwikkeling dat zorgrobots in 2030 een praatje met ons maken in verpleeghuizen? 

Digitalisering is een belangrijk middel om Breda aangenamer te maken. De nadruk ligt niet enkel op technologische vooruitgang, maar vooral op de positieve impact ervan op ons dagelijks leven, met aandacht voor zowel kansen als uitdagingen. 

En daarom wil Bredata graag met je in gesprek. Of beter gezegd: in ‘Socratisch gesprek’, een gedisciplineerde gespreksmethodiek die het mogelijk maakt om samen te spreken over lastige vragen. Het is een verbindende ervaring. Ontdek elkaars mening, sta open voor zelfreflectie en praat met elkaar over digitalisering. Dit doe je in een groep van 8 personen onder begeleiding van een professionele gespreksleider.

Vanwege de beperkte groepsgrootte kan het zijn dat niet iedereen kan meedoen; hiervoor vragen we bij voorbaat begrip. Je meldt je aan voor 1 van de 4 gesprekken, maar kunt meerdere data aangeven. Binnen 2 weken na aanmelding krijg je bericht of je kunt deelnemen of niet en zo ja op welke datum.

Het streven is om tot divers samengestelde groepen te komen.

Alle gesprekken zijn volgeboekt. Inschrijven is niet meer mogelijk.