Rijke schooldag

Kinderen van dertien basisscholen in Breda krijgen sinds 13 maart 2023 een ‘Rijke Schooldag’. Eén dag per week kunnen ze twee uur langer op school blijven om uit te vinden waar ze goed in zijn en wat ze leuk vinden. Gewoon op of rondom school. 

De dertien scholen mogen meedoen aan een landelijke pilot, die erop gericht is om alle kinderen gelijke kansen te bieden.

Extra activiteiten
Samen met een coalitie van basisscholen, middelbare scholen, de gemeente, Nieuwe Veste, Breda Actief en Surplus Welzijn is de pilot in maart 2023 gestart. Leerlingen van groep 3 tot en met 8 kunnen gratis één dag per week twee uur langer op school blijven. Daarbij krijgen ze extra activiteiten in vier thema’s: sport, cultuur, natuur en duurzaamheid en sociale ontwikkeling. De activiteiten worden mogelijk gemaakt door een divers palet van aanbieders op het gebied van sport, cultuur, techniek, groen en welzijn in samenwerking met de kinderopvangorganisaties in de scholen.

Ontdekken waar je gelukkig van wordt
Nicole van Son, voorzitter van de Bredase coalitie Rijke Schooldag:

"Ontdekken waar je gelukkig van wordt; dat gun je toch ieder kind? We zijn blij en trots dat Bredase scholen bij de eerste in Nederland horen die mogen starten met de Rijke Schooldag. Zo bieden we kinderen meer mogelijkheden om zich breed te ontwikkelen en het beste uit zichzelf te halen."

Verbeter Breda
De Rijke Schooldag is één van de vier doelen van Verbeter Breda om gelijke kansen voor iedereen te bevorderen.