Makersbase » Makersbase informatie

MAKERSBASE

Volg ons op Facebook en Instagram!

Makersbase is dé creatieve werkplaats van Breda met een "Pay What You Want"-principe. Hier kun je jouw creatieve, technische of industriële ideeën uitwerken met behulp van moderne machines als een lasersnijder, vinyl plotter of 3Dprinter. Of natuurlijk een combinatie daarvan! Ook kan je aan de slag met de Micro:bit, arduino en scratch. Geen abonnement, lidmaatschap of dikke portemonnee nodig. Join de Maker Movement!


Inspireren. Experimenteren. Creëren!

Maak jouw eigen 3D standbeeld, prototype of testopstelling, sleutelhanger, animatiefilm, t-shirt, button of experimenteer je er lekker op los. Je bent welkom met jouw school-, hobby- of side -project, reparatie of nieuwsgierigheid tijdens onze openingsuren in Bibliotheek Breda Centrum. Onze makerscoaches helpen je graag op weg! Geen afspraak of abonnement nodig; je betaalt alleen voor materialen (zie tarieven). Je mag zélf bepalen wat het machinegebruik en kennis jou waard is!

De Makersbase is ontstaan uit Fablab Breda en sinds februari 2017 gevestigd in het centrum van Breda. Hier kun je gebruik maken van lasersnijders, 3D printers, sticker snijders, animatie studio’s, robotica apparatuur en nog veel meer. Naast deze apparaten kun je ook langskomen om te programmeren en te hacken, animeren, filmen of om ideeën uit te wisselen.

 

Open inloop

Elke woensdag, vrijdag en zaterdag van 13.00 – 17.00 uur

Weet je nog niet helemaal wat je wil maken? Loop gerust eens binnen tijdens de open-inloop uren en laat je inspireren door kennis, ervaringen en creaties van anderen. We werken graag samen en houden van kennis delen. Op deze tijden is er altijd een Makerscoach aanwezig om je op weg te helpen.

Machine reserveren?

Mail: makerscoach@nieuweveste.nl
Of Bel: 06-25733655


Craft community

Elke woensdag van 19.00 – 22.00 uur

Elke woensdagavond kun je in de Makerbase terecht om je craftskills te ontwikkelen. Samen met andere ‘crafters’ werk je aan je eigen project. Marjan van der Heijden, alias MissMantis Makers helpt je op weg, maar je leert ook van elkaar Je kunt aan de slag met naaimachine, lockmachine, punchmachine, laser, 3d printer en natuurlijk met je eigen handen. Wij zorgen voor materialen en natuurlijk de apparatuur, maar neem gerust ook eigen spullen mee.
Meedoen is gratis, wel leuk als we je maakproject mogen showen op onze socials. De avond is bedoeld om elkaar en jezelf te inspireren tot nieuwe projecten met nieuwe technieken.

 

Tech Community

Elke donderdag van 19.00 – 22.00 uur.

Elke week gaat een enthousiaste club aan de slag met verschillende technieken of challenges, waarbij experimenteren centraal staat.

Wil je altijd op de hoogte zijn van nieuws, activiteiten, wijzigingen, resultaten en inspiratie van/over de Makersbase? Volg ons op Facebook en Instagram.

Bekijk alle aankomende activiteiten van de Makersbase in de Agenda.