Over ons » Cursussen en lessen

Cursussen en lessen

Zin in een creatieve uitdaging? Dan zit je goed bij Nieuwe Veste. We hebben een gevarieerd aanbod cursussen en lessen op het gebied van taal, creativiteit en kunst. 

Snel naar: Vakantierooster 2023-2024 | Tarieven muziek | Overzicht docenten
Bekijk de: Brochure cursussen en lessen 
 
Creatieve cursussen 

Nieuwe Veste is er voor iedereen: jong, oud, beginnend of gevorderd. Of je kiest voor Muziek, Dans, Theater, Musical, Beeldend of Schrijven; we hebben op alle gebieden een ruim aanbod. Weet je nog niet helemaal wat het beste bij jou past? Probeer dan één van onze oriëntatie- of korte kennismakingscursussen. Daarnaast bieden we ook verdiepende cursussen en wie weet kun je een cursus volgen in jouw wijk! Wat je ook kiest: jouw creatieve ontwikkeling staat centraal. Voor extra inspiratie bieden we gedurende het jaar workshops, masterclasses en andere inspirerende activiteiten aan. Houd onze agenda en website dus in de gaten! Via het menu links vind je meer informatie over de verschillende disciplines. 

Creatieve werkplaats Makersbase

Naast cursussen kun je ook zelf aan de slag met nieuwe media en technologie, in onze Makersbase. De Makersbase zit in de bibliotheek en is een werkplaats waar iedereen welkom is, van voorlopers tot digibeten. Onder begeleiding van onze makerscoaches leer je technieken zoals 3D printen, lasersnijden, 3D ontwerpen, programmeren, stickers maken en nog veel meer. Ook als je geen ervaring hebt ben je van harte welkom om creatief en inventief aan de slag te gaan!

Cursussen en lessen taal en digitaal

Heb je een vraag over hoe je thuis Nederlands kunt oefenen? Wil je hulp bij het werken op de computer, of bij het videobellen met familie of vrienden? Of ben je werkzoekend en wil je tips over online solliciteren? Kom dan naar Taalhuis Breda! Je kunt bij ons terecht voor cursussen, lessen en spreekuren waar je kunt oefenen met de Nederlandse taal of de computer. Daarnaast organiseren we regelmatig activiteiten waarbij je meer leert over bijvoorbeeld veilig internetten of solliciteren. Meer informatie vind je op onze website.

Combineer een cursus met kinderopvang

Kunstbso Vestetuin is een unieke buitenschoolse opvang (bso) in Nieuwe Veste. Bij kunstbso Vestetuin maken kinderen (vanaf 8 jaar) gebruik van ons cursusaanbod, onder bso-tijd. Voor en na de cursus komen de kinderen bij de bso tot rust en kunnen zij spelen of relaxen. Vanuit alle basisscholen
in de stad komen kinderen naar de Vestetuin om een cursus of muziekles te volgen. Een leuke manier om kinderen met dezelfde interesses te ontmoeten!

Jeugdfonds Sport en Cultuur

Als er thuis niet voldoende geld is om een creatieve cursus te volgen, helpt het Jeugdfonds Sport en Cultuur Breda. Want cultuur is tenslotte voor iedereen! Voor mogelijkheden, kijk op de website van Jeugdfonds Sport en Cultuur.