Terug

Een nieuwe collega in de bibliotheek!

Je hebt ze misschien wel zien hangen: in december hingen onze kerstbomen vol met wensbriefjes. Op deze briefjes stonden stuk voor stuk prachtige wensen. Eentje viel er wel heel erg op:


“Dat ik later bij de bieb mag werken," Tes (4 jaar)


Deze wens kon Nieuwe Veste  zeker uit laten komen! Na wat telefoontjes heen en weer werd Tes uitgenodigd om in de voorjaarsvakantie te komen helpen in de bibliotheek.


Tes en haar broertje Kas werden in de sorteerruimte ontvangen door bibliotheekmedewerkers Melanie, Evert en Klaartje. Hier kreeg Tes direct een echte Nieuwe Veste-medewerkersbadge opgespeld. Onze jonge bibliothecaresse kon met haar shift beginnen.


In de sorteerruimte konden ze meteen zien wat er nu eigenlijk met al die ingeleverde boeken gebeurt. Deze verdwijnen namelijk altijd in de muur als je ze inlevert. Tes en Kas kregen meteen een demonstratie hoe deze boeken worden gesorteerd, zodat ze terug op de juiste boekenplank kunnen worden gezet.


Daarna was het tijd om de bieb in te gaan. Tes vertelde dat ze vaak met haar ouders en broertje in de bibliotheek komt of met school. De jeugdafdeling wist ze dus meteen te vinden, zoals het echte boekenwurmen in spe beaamd. Hier maakte Tes haar eigen presentatiekastje met de bijpassende titel: Tips van jeugdlezer Tes. Dit kastje past mooi bij de andere boekpresentaties die door de hele bibliotheek te vinden zijn. Onder andere het zoekboek Waar is de eenhoorn en Jip en Janneke behoren tot Tes’ persoonlijke favorieten.


Een belangrijk onderdeel van werken in de bibliotheek is natuurlijk het netjes houden van de vele boekenplanken en zithoekjes. Tes vond een mooie puzzel die helemaal door elkaar lag. Gelukkig wist ze deze weer vakkundig terug in elkaar te zetten. Daarna had ze de smaak te pakken en ruimde ze nog even de Hop-Up op. Deze moest uitvoerig worden getest, dus hier maakte onze bibliothecaresse natuurlijk meteen tijd voor. Ook werden de Kikkerprentenboeken nog even gescand en beplakt.


Na al dat harde werken was het tijd voor wat lekkers en wat drinken bij BOMEN. Het uitzoeken van haar favoriete boekjes in haar persoonlijke presentatiekastje en het scannen van boeken waren Tes uiterst goed bevallen. Directeur Hilda kwam nog even kijken hoe het de jongste nieuwe medewerker was vergaan.


Nu vraag je je waarschijnlijk af: Wil Tes nog steeds in de bibliotheek werken nu ze zo uitgebreid heeft meegeholpen? Het antwoord: ja! Onze bibliotheekmedewerkers kijken in ieder geval uit naar hun nieuwe collega in de toekomst.