Terug

Troost in verhalen met schrijfster Mira Feticu

Deze bijeenkomsten worden gehouden in Bibliotheek Noord, Heksenakker 37, Breda. Ze zijn bedoeld voor mensen die te maken hebben met verlies en rouw.Soms vinden we via in boeken en verhalen de kracht die we even niet in onszelf kunnen vinden

In 4 bijeenkomsten met steeds een ander thema, vind je troost door verhalen met elkaar te delen: via verhalen uit romans, waargebeurde verhalen en biografieën. Verlies en rouw zijn dingen waar iedereen mee te maken heeft of krijgt, maar het valt niet altijd mee om hier uiting aan te geven of hiermee om te gaan. Dat kan gaan om verlies door dood, maar ook door andere situaties waar we vaak minder oog voor hebben zoals verlies van je werk, relatie, gezondheid of toekomstperspectieven.

We lezen en bespreken verschillende boeken en gaan ook zelf schrijven. Lezen helpt en geeft verlichting, schrijven geeft moed om over je eigen gevoelens te kunnen praten. Je bent niet de enige, de verhalen van anderen bieden steun en herkenning. Ervaring met schrijven is niet nodig.

Over Mira Feticu

De bijeenkomsten worden geleid door schrijfster Mira Feticu, geboren in Roemenië. Zij is schrijfster van Al mijn vaders en Liefdesverklaring aan de Nederlandse taal. Onlangs verscheen haar artikel ''Rouwen doe je in je eentje, zeggen ze in het Nederlands'' in de Groene Amsterdammer.


Website Mira Feticu