Voortgezet Onderwijs: Workshops, lessen en projecten

Grote keuze in aanbod

Hoe organiseer je een kennismaking met de culturele instellingen in de stad? Naast het organiseren van workshops in de klas, wil je ook dat jongeren kennismaken met de verschillende culturele instellingen in de stad? Wij organiseren samen met de school een dag waarin de leerlingen kennismaken met de instellingen en wisselen dit af met workshops. Er is een keuze uit een groot aanbod van workshops van verschillende aanbieders uit de stad. Op basis van de behoefte van de school stellen wij een programma samen .

De activiteiten worden ontwikkeld rondom een thema, discipline en/of techniek en kunnen schoolbreed en/of vakoverstijgend worden ingezet. De workshops, lessen en projecten worden gegeven door enthousiaste, ervaren vakdocenten van Nieuwe Veste en de medewerkers van de culturele instellingen. Zij spelen in op de samenstelling en het niveau van de groep die ze voor zich hebben en passen de activiteiten daarop aan.

Aanbod lokale culturele aanbieders

Nieuwe Veste heeft in Breda een verbindende taak op het gebied van cultuureducatie. Dit houdt in dat wij scholen en culturele instellingen met elkaar in contact brengen. Op Educatiewijzer Breda is het aanbod van de lokale culturele aanbieders samengebracht.