Bibliotheek op School bij Curio scala

Nieuwe Veste werkt samen met Curio scala. Samen hebben we bij de start van schooljaar 2023-2024 een Bibliotheek op School gerealiseerd. 

Op dinsdag 16 mei 2023 tekenden Hilda Vliegenthart, directeur Nieuwe Veste, en Pieter de Rooij, directeur Curio scala, de samenwerkingsovereenkomst. 

In deze schoolbibliotheek kunnen leerlingen gratis boeken lenen, zodat ze ook in hun vrije tijd in een boek kunnen duiken. Studenten en leerlingen kunnen zo ontdekken hoe leuk het is om te lezen én ze werken aan taal- en leesbevordering. 

Nieuwe Veste ondersteunt en faciliteert de school door de bibliotheek te voorzien van een startcollectie die aansluit op de belevingswereld van de leerlingen. Daarnaast komt er een leesconsulent op de school. Dit is iemand die zorgt dat de leescollectie op orde is en helpt met het organiseren, faciliteren en ondersteunen van docenten op het gebied van lezen en taal.

Zo zorgen Curio scala en Nieuwe Veste samen voor een fijne en rijke leesomgeving en dragen ze bij aan het leesplezier van Bredase leerlingen!