Over ons » Dans

Dans

Dans is voor iedereen!

Onze danslessen bieden elke week een nieuwe uitdaging, of je nu 2 bent of 100! Kom omdat je het graag een keer wil proberen, fit wil blijven, een echte danser wil worden of gewoon voor de lol.  Vanuit dansplezier en dansgevoel leer je bij ons de basis en bouwen we samen in stappen aan de techniek. Je kunt als dreumes al beginnen maar ook als gevorderde danser of volwassene kun je bij ons terecht. We hebben verschillende moderne lessen waarin we je uitdagen op jouw niveau. Aan het eind van het jaar maken we samen een voorstelling en treden we op in een echt theater.
Wil jij graag op het podium staan of vind je het leuk om naast dans ook met andere kunstvormen aan de slag te gaan? Wij organiseren ook een aantal leuke workshops en producties!

“Who needs to talk when you can dance?”

Onze communicatie is voor 80% non-verbaal. Kinderen gaan direct dansen als ze muziek horen, overal ter wereld wordt gedanst. Dans is meer dan bewegen alleen. Met onze verbeeldingskracht, de motor van onze creativiteit, zetten we onszelf en de wereld om ons heen in beweging. In de danslessen is er naast aandacht voor je lijf ook aandacht voor het ontwikkelen van 21st century skills zoals probleemoplossend vermogen, improvisatie en samenwerking en ook leer je jezelf presenteren.

Dansen is lekker om te doen, je krijgt er energie van en het is ontspannend.
Bij Nieuwe Veste hebben we kinderdans vanaf 2 jaar, moderne dans vanaf 8 jaar (beginner, midden en gevorderd), 50+ dans, improvisatie, de choreografieklas. Naast de kinderlessen en moderne lessen hebben we een aantal speciale workshops en producties zoals de Nieuwe Veste productie (18+), de Proeftuin en de Kunstwerkplaats.
In de danslessen is er aandacht voor creativiteit, improvisatie, verbeelding, techniek, samenwerking, presentatie en zeker ook voor (het ontwikkelen van) je eigen stijl. Bovendien werk je met dans aan je houding, conditie, souplesse en kracht. In de kinderlessen ligt het accent op spelend leren, ontdekken en experimenteren met beweging. Hoe verder je vordert, hoe meer we ingaan op lichaamsbewustzijn, beheersing, coördinatie, dynamiek en uitdrukkingskracht. Voor ouderen is dans zelfs een goede manier om het geheugen op peil te houden. Je bent altijd welkom voor een proefles!
Onze lessen worden gegeven in het hoofdgebouw van Nieuwe Veste en bij de Stilte.

Lesrooster 2019 - 2020

 
  Tijd Les Leeftijd Docent Locatie
Maandag 19:00-20:30 Moderne dans (gevorderd) 18+ Camille De Stilte (zaal beneden)
  20:30-22:00 Moderne dans (vervolg) 18+ Camille De Stilte (zaal beneden)
Dinsdag 16:00-16:45 Kinderdans 4-6 jaar Vive Nieuwe Veste (balletzaal) 
  16:45-17:45 Kinderdans 7-9 jaar Vive Nieuwe Veste (balletzaal) 
  17:30-18:45 Modern choreografieklas 11-16 jaar Ellis De Stilte (zaal beneden)
  17:45-18:45 Moderne dans 10-12 jaar Vive Nieuwe Veste (balletzaal)
  20:00-21:30 Moderne dans (vervolg/gevorderd) 18+ Ellis De Stilte (zaal beneden)
Woensdag 09:00-09:30 Dreumesdans ouder en kind 2-3 jaar Susanne De Stilte (zaal boven)
  09:30-10:10 Peuterdans 1 3-4 jaar Susanne De Stilte (zaal boven)
  10:10-10:50 Peuterdans 2 3-4 jaar Susanne De Stilte (zaal boven)
Donderdag 18:30-19:45 Moderne dans (beginners) 18+ Anke De Stilte (zaal beneden)
  19:45-20:45 Moderne dans - improvisatie 18+ Anke De Stilte (zaal beneden)
  20:45-22:00 Moderne dans (vervolg) 18+ Anke De Stilte (zaal beneden)
Vrijdag 10:30-11:30 Dans voor 50+ 50+ Grace De Stilte (zaal boven)
Zaterdag 09:30-10:15 Kinderdans 4-6 jaar Grace De Stilte (zaal boven)
  10:15-11:00 Kinderdans 6-8 jaar Grace De Stilte (zaal boven)
  11:00-12:00 Kinderdans modern 8-10 jaar Grace De Stilte (zaal boven)


Voorstellingsbezoek

Ook van kijken naar dans kun je veel leren. Daarom is bij alle jaarcursussen voor kinderen en jongeren (tot 18 jaar) een bezoek aan een voorstelling inbegrepen. Vaak is er na de voorstelling nog een gesprek met de dansers of de makers van het stuk. Leerzaam, leuk en inspirerend!

Waar pas ik het beste?

We hebben lessen voor alle niveaus en leeftijden en wat je ook kiest; jouw plezier en creatieve ontwikkeling staan centraal. Twijfel je over het juiste niveau? Kom een proefles doen of schrijf je in voor een korte cursus en bekijk samen met de docent waar je het beste past.
Bij jonge dansers tot 8 jaar is improvisatie een belangrijke manier om meer over zichzelf, hun lijf en de eigen danswereld te ontdekken. Bovendien leren ze zo al vroeg om samen en met anderen te dansen. Beginners zijn vooral bezig met het kennismaken en proeven van de dansvorm. In een vervolgcursus ga je meer in op de stijl en is beheersing meer aan de orde. Gevorderden hebben al geruime tijd danservaring. In deze lessen werk je aan verdieping en het ontwikkelen van eigenheid.  Afhankelijk van je wensen, kun je ook meedoen met de choreografieklas of een productie, waarbij presentatie centraal staat. De verschillende niveaus van de lessen sluiten op elkaar aan, docenten bouwen voort op wat een leerling bij een andere les al heeft mee gekregen. Doorstroom naar een volgend niveau bespreek je met je docent. Samen kijken we welke vervolglessen het beste bij je passen.

Tussentijds instromen is vaak mogelijk, vraag ons naar de mogelijkheden. Heb je een vraag of wil je advies? Mail, bel of kom even langs bij Nieuwe Veste. We helpen je graag met het vinden van een les of cursus die bij jou past.
 


Heb je een vraag of wil je advies? Mail, bel of kom even langs bij Nieuwe Veste. We helpen je graag om een cursus te zoeken die bij jou past!

Bekijk het volledige cursusaanbod Dans.