Nieuwe Veste

Dans

DansDANSEN IS VAN ALLE TIJDEN EN VOOR IEDEREEN
Dansen geeft energie, is ontspannend en leerzaam. Dansen is boven alles leuk.

Dansen is voor iedereen
Dansen is het eerste wat een kind doet als het muziek hoort. Dans is meer dan bewegen, dans is het leven vieren in al haar facetten. Samen dansen leert je over jezelf en over de ander. In iedereen zit een danskunstenaar, kom dansen en ontdek de danskunstenaar in jou!

Wat leer je nog meer?
Dansen is leuk om te doen, bovendien leer je tegelijk van alles over wat je kan helpen in het dagelijks leven. Zo is er in de danslessen aandacht voor creativiteit, improvisatie, verbeelding, techniek, samenwerking, presentatie en zeker ook voor je eigen stijl. Naast dansplezier kun je dus nog meer leren en ontwikkelen. Bovendien werk je met dans aan je houding, conditie, souplesse en kracht. Voor ouderen is dans zelfs een goede manier om het geheugen op peil te houden. Aan het eind van het (cursus)jaar maken we een presentatie of voorstelling op een professioneel podium en leer je wat het is om aan een voorstelling mee te werken en op het podium samen met anderen te presenteren. 

Welke dansstijlen?
Overal ter wereld wordt gedanst. Er zijn veel soorten dans, waarbij de muzieksoort vaak een belangrijke leidraad is. Je kunt bij Nieuwe Veste met allerlei dansstijlen aan de slag. We hebben lessen Moderne dans, Kinderdans en Improvisatie. De lessen Moderne Dans staan voor onderzoek, experiment, verbeelding. De dans is hierbij de leidraad.

Voorstellingsbezoek
Ook van kijken naar dans kun je veel leren. Daarom is bij alle jaarcursussen voor kinderen en jongeren (tot 18 jaar) een bezoek aan een voorstelling inbegrepen. Vaak is er na de voorstelling nog een gesprek met de dansers of de makers van het stuk. Leerzaam, leuk en inspirerend!

Waar pas ik het beste
Dansen is voor iedereen en voor alle leeftijden. We hebben lessen voor alle niveaus en leeftijden en wat je ook kiest, jouw plezier en creatieve ontwikkeling staan centraal. Er zijn lessen voor verschillende niveaus. Twijfel je over het juiste niveau, neem dan een proefles en bekijk samen met de docent waar je het beste past. 

Beginners zijn vooral bezig met kennismaken, proeven van de dansvorm. Bij vervolg ga je al meer in op de stijl en is beheersing meer aan de orde. Gevorderden hebben al geruime tijd danservaring. In deze lessen werk je aan verdieping. Afhankelijk van je wensen, kun je ook in een demo team dansen, waarbij presentatie centraal staat. De verschillende niveaus van de lessen sluiten op elkaar aan, docenten bouwen voort op wat een leerling bij een andere les al heeft mee gekregen. Doorstroom naar een volgend niveau bespreek je met je docent. Samen kijk je welke vervolglessen het beste bij je passen. 

Bij de kleintjes tot 8 jaar is improvisatie een belangrijke manier om meer over zichzelf, hun lijf en de eigen danswereld te ontdekken. Bovendien leren ze zo al vroeg om samen met anderen te dansen.

Dansen op locatie
Moderne danslessen vind je in De Stilte en in het hoofdgebouw van Nieuwe Veste zijn de kinderdanslessen, 
en dans voor kinderen met een verstandelijke beperking.

Tussentijds instromen is vaak mogelijk, vraag ons naar de mogelijkheden. Heb je een vraag of wil je advies? Mail, bel of kom even langs bij Nieuwe Veste. We helpen je graag met het vinden van een les of cursus die bij jou past.

Met ingang van het nieuwe seizoen worden de danslessen urban door The Scene of Dance gegeven. 
Heb je een vraag of wil je advies? Mail, bel of kom even langs bij Nieuwe Veste. We helpen je graag om een cursus te zoeken die bij jou past!

Bekijk het volledige cursusaanbod Dans.