Dans

Dans is voor iedereen!
Of je nu net je eerste danspasjes doet als peuter, nog nooit moderne dans hebt gedaan of je hart verknocht is aan deze vrije dansstijl, bij Nieuwe Veste vind je altijd een lekkere en uitdagende dansles op jouw niveau. Ook als je al een dagje ouder wordt. En wie liever vrij improviseert kan ook bij ons terecht.

“Who needs to talk when you can dance?”
Onze communicatie is voor 80% non-verbaal. Kinderen gaan direct dansen als ze muziek horen, overal ter wereld wordt gedanst. Dans is meer dan bewegen alleen. Het is teamsport; je let op elkaar tijdens de choreografie, je steunt letterlijk op elkaar, vertrouwt elkaar. En je ontdekt hoe je jouw verbeeldingskracht, creativiteit en improvisatievermogen kunt gebruiken. We helpen je met het ontwikkelen van je eigen stijl. Je leert jezelf presenteren op een podium.
 
Wat leer je bij dans nog meer?
Samenwerken, creativiteit en flexibiliteit zijn belangrijke eigenschappen die goed van pas komen op school, of (later) bij je werk. De zogenaamde 21st-century skills. Dit zijn bovendien onmisbare eigenschappen voor het leven. Dans laat je de wereld via jouw beeldtaal begrijpen en ervaren. Zo leer je letterlijk en figuurlijk flexibel te zijn en met een open blik naar de wereld te kijken. En het is ook nog eens goed voor je lijf, je ruimtelijk inzicht en je geheugen!

Improvisatie
Heb je niet zoveel met danspasjes onthouden? Dansimprovisatie is misschien even spannend, maar als je eenmaal durft, is het heerlijk. Dé manier om in het moment te zijn. Binnen gekaderde opdrachten wordt je verleid tot nieuwe bewegingen, ga je op dansonderzoek met anderen en ontdek je wat bij jou past.

Dans 50+
Ook als je wat ouder wordt kun je bij Nieuwe Veste dansles volgen. Inspirerende en uitdagende lessen die je helpen om soepel en krachtig te blijven en je geheugen op peil te houden. Kom gerust een keer proberen of het wat voor je is.

Voorstellingsbezoek
Ook van kijken naar dans kun je veel leren. Daarom is bij alle jaarcursussen voor kinderen en jongeren (tot 18 jaar) een bezoek aan een voorstelling inbegrepen. Vaak is er na de voorstelling nog een gesprek met de dansers of de makers van het stuk. Leerzaam, leuk en inspirerend!

Je bent altijd welkom voor een proefles!
Onze lessen worden gegeven in het hoofdgebouw van Nieuwe Veste en bij de Stilte.

Lesrooster 2020 - 2021
 
  Tijd Les Leeftijd Docent Locatie
Maandag   19:00-20:30   Moderne dans (gevorderd)  18+  Camille  De Stilte (zaal beneden)
    20:30-22:00   Moderne dans (vervolg)  18+  Camille  De Stilte (zaal beneden)
Dinsdag   16:00-16:45   Kinderdans  4-6 jaar  Vive  Nieuwe Veste (balletzaal) 
    16:45-17:45   Kinderdans  7-9 jaar  Vive  Nieuwe Veste (balletzaal) 
    17:30-18:45   Modern choreografieklas  11-16 jaar  Ellis  De Stilte (zaal beneden)
    20:00-21:30   Moderne dans (vervolg/gevorderd)  18+  Ellis  De Stilte (zaal beneden)
Woensdag   09:00-09:30   Dreumesdans ouder en kind  2-3 jaar  Audrey  De Stilte (zaal boven)
    09:30-10:10   Peuterdans 1  3-4 jaar  Audrey  De Stilte (zaal boven)
    10:10-10:50   Peuterdans 2  3-4 jaar  Audrey  De Stilte (zaal boven)
Donderdag   18:30-19:45   Moderne dans (beginners)  18+  Anke  De Stilte (zaal beneden)
    19:45-20:45   Moderne dans - improvisatie  18+  Anke  De Stilte (zaal beneden)
    20:45-22:00   Moderne dans (vervolg)  18+  Anke  De Stilte (zaal beneden)
Vrijdag   10:30-11:30   Dans voor 50+  50+  Grace  De Stilte (zaal boven)
Zaterdag   09:30-10:15   Kinderdans  4-6 jaar  Grace  De Stilte (zaal beneden)
   10:15-11:00   Kinderdans  6-8 jaar  Grace  De Stilte (zaal beneden)
   11:00-12:00   Kinderdans modern  8-10 jaar  Grace  De Stilte (zaal beneden)
    12:00-13:00   Moderne dans  10-12 jaar  Grace  De Stilte (zaal beneden)
Waar pas ik het beste?

We hebben lessen voor alle niveaus en leeftijden en wat je ook kiest; jouw plezier en creatieve ontwikkeling staan centraal. Twijfel je over het juiste niveau? Kom een proefles doen of schrijf je in voor een korte cursus en bekijk samen met de docent waar je het beste past.

Bij jonge dansers tot 8 jaar is spelend leren en improviseren met beweging een belangrijke manier om meer over zichzelf, hun lijf en hun eigen danswereld te ontdekken. Bovendien leren ze zo al vroeg om samen en met anderen te dansen.  
Als beginner ben je vooral bezig met het kennismaken en proeven van de dansvorm. Hoe verder je vordert, hoe meer we ingaan op lichaamsbewustzijn, beheersing, coördinatie, dynamiek en uitdrukkingskracht.
Heb je al veel danservaring? In onze lessen voor gevorderden werk je aan verdieping van je techniek en het ontwikkelen van eigenheid. 
Ben je een echt podiumbeest dan kun je meedoen aan één van onze producties.
De verschillende niveaus van de lessen sluiten op elkaar aan. Doorstroom naar een volgend niveau bespreek je met je docent. Samen kijken we welke vervolglessen het beste bij je passen. Tussentijds instromen is bijna altijd mogelijk, vraag ons naar de mogelijkheden.

Wie geeft er les?
De docenten van Nieuwe Veste zijn enthousiaste professionals met ieder hun eigen specifieke kwaliteiten. Vakkundig en uitnodigend creëren zij een veilige sfeer en leeromgeving. Ze leren je vaardigheden maar stimuleren je ook om je eigen stijl te ontdekken en te ontwikkelen.
 
Heb je een vraag of wil je advies? Mail, bel of kom even langs bij Nieuwe Veste. We helpen je graag met het vinden van een les of cursus die bij jou past.

 


Overzicht cursussen Dans