Nieuws

Bij Nieuwe Veste kun je meer!

Boekenweek 2019

Gepubliceerd: 20-03-2019
Het thema van de 84ste Boekenweek is De moeder de vrouw. De Boekenweek viert het boek en in 2019 vieren we boeken over moederschap in het bijzonder.
Boekenweek 2019
De Boekenweek is van zaterdag 23 t/m zondag 31 maart 2019.
 
Ode aan het moederschap
De Boekenweek brengt in 2019 een langverwachte ode aan dit moederschap. Jan Siebelink schreef het Boekenweekgeschenk over zijn moeder en ook Murat Isik brengt een ode aan de vrouw die hem het leven schonk. Sowieso is voor veel schrijvers hun moeder een bron van inspiratie.

De ene moeder is lief en zorgzaam, terwijl anderen streng of zelfs afwezig zijn. Het maakt niet uit. De relatie van moeder tot schrijver is een prima voedingsbodem voor vele literaire klassiekers.

Ook komen de moeders zelf aan het woord in de literatuur, en dat maakt het een bijzonder veelzijdig thema dit jaar. Van Gaia tot Medea allemaal hebben zij een plekje in het literaire pantheon.
 
Murat IsikLiteraire avond met Murat Isik
Het Boekenweekessay is geschreven door Murat Isik. Hij komt op zondag 24 maart naar Breda om hierover te vertellen. Tijdens deze literaire avond bij Nieuwe Veste gaat hij in gesprek met René Hollaers, van Boekhandel Van Kemenade & Hollaers.
 
Meer over de literaire avond met Murat Isik
 
Muzieksalon Spronk: Jan Siebelink, Schubert en chrysanten
In de Boekenweek kun je luisteren naar een bijzondere combinatie van woord en muziek. Schubert en Siebelink vinden elkaar in hun vakmanschap. Samengevoegd gebeurt er iets wonderbaarlijks. De muziek geeft de tekst een gevoelsdimensie die bijna explosief is.
Het verhaal wordt verteld door Kees van de Spek en Pianist Jetje van Wijk zorgt voor de muziek.
Op 26 maart om 15.00 uur te horen in Mariëndal en op 28 maart om 20.15 uur in de concertzaal van Nieuwe Veste.
 
Meer informatie en kaartverkoop
 
Meer Boekenweek
Op onze bibliotheeksite vind je meer over de Boekenweek, met onder andere een muzikale ode aan moeders met nummers die zijn verzameld in een afspeellijst op Spotify. Of kijk naar een aflevering van de Boekenlambada, waarin de Boekenweek aan bod komt. Natuurlijk hebben we ook leestips met boeken over moeders. Kijk op onze speciale Boekenweekpagina voor alle tips en meer.
 
Weten wat er nog meer in Breda gebeurt tijdens de Boekenweek? Kijk op UITinBreda.nl.